GHOST

Νέο αυτόνομο σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας (VMC)

 

Τα σύγχρονα κτίρια ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα ώστε να καταστούν ενεργειακά αποδοτικά. Αυτό πραγματοποιείται με τη χρήση αεροστεγών κουφωμάτων, την προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης του κελύφους και την ελαχιστοποίηση των θερμογεφυρών, με στόχο να μειωθούν στο ελάχιστο οι θερμικές απώλειες των κτιρίων και κατά συνέπεια και η κατανάλωση ενέργειας.

Ακριβώς όμως επειδή το περίβλημα των κτιρίων γίνεται αεροστεγές, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η εισαγωγή του απαιτούμενου φρέσκου αέρα σε αυτά. Λόγω της έλλειψης επαρκούς αερισμού, αυξάνεται η υγρασία και οι ρύποι στο εσωτερικό των κτιρίων με αποτέλεσμα τη δημιουργία υγροποιήσεων σε τοίχους και κουφώματα, μούχλας και τελικώς τη δυσφορία των ενοίκων. Για την αποφυγή όλων αυτών χρησιμοποιείται σύστημα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας (VMC).

Πως λειτουργεί

Η θερμική ενέργεια συλλέγεται σε έναν κεραμικό εναλλάκτη μέχρι να φτάσει στη μέγιστη χωρητικότητα. Κάθε 70 δευτερόλεπτα ο ανεμιστήρας αντιστρέφει την κατεύθυνση της εναλλαγής κύκλων εξαγωγής αέρα και εισαγωγής αέρα.

Για 70 δευτερόλεπτα το σύστημα GHOST προωθεί προς τα έξω τον αέρα που υπάρχει στο δωμάτιο. Διασχίζοντας τον αγωγό, ο αέρας απελευθερώνει τη θερμική του ενέργεια που συσσωρεύεται από τον κεραμικό εναλλάκτη. στο τέλος αυτού του κύκλου ο ανεμιστήρας αντιστρέφει την κατεύθυνση περιστροφής και ξεκινά τον κύκλο εισόδου για άλλα 70 δευτερόλεπτα. Ο εξωτερικός καθαρός αέρας, που διέρχεται από τον εναλλάκτη θερμού κεραμικού, ανακτά τη θερμική ενέργεια και εισάγεται στο δωμάτιο σε θερμοκρασία παρεμφερή της εσωτερικής. Αυτό επιτρέπει την επίτευξη σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς εμποδίζει τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης στη μέγιστη ένταση, όπως θα συνέβαινε σε περίπτωση εναλλαγής αέρα ανοίγοντας τα παράθυρα ή με συμβατικό σύστημα εξαερισμού.

Αποδοτικότητα (efficiency)

Χειμώνας (θέρμανση) max efficiency 93% medium efficiency 85%

Καλοκαίρι (κλιματισμός) max efficiency 83% medium efficiency 60%

Αθόρυβη λειτουργία

Με 3 επίπεδα απόδοσης και προρυθμισμένη νυχτερινή λειτουργία το σύστημα λειτουργεί αθόρυβα και αποτελεσματικά. Η ενσωματωμένη προστασία από εξωτερικούς θορύβους στο εξωτερικό κάλυμμα περιορίζει θορύβους απο το εξωτερικό περιβάλλον. Το μοτέρ τοποθετημένο δίπλα στον εναλλάκτη είναι χαμηλής κατανάλωσης νέας τεχνολογίας DC με ρουλεμάν χωρίς ψύκτρες (brushless) με ηλεκτρονική μεταγωγή (electronically commutated). Διπλά φίλτρα προστασίας που καθαρίζονται διατηρούν το χώρο σας καθαρό.

Σύγχρονος σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού τμήματος είναι διακριτικός ώστε να ταιριάζει σε κάθε χώρο. Το άνοιγμα και το κλείσιμο του καλύμματος γίνεται αθόρυβα.

Το σύστημα GHOST διατίθεται σε διαμέτρους ⌀160 και ⌀100.

Δείτε το video παρουσίασης

LCD REMOTE

Αυτοματοποιημένη λειτουργία με χρήση των αισθητήρων, οι οποίοι παραμένουν σε λειτουργία ακόμα και όταν το σύστημα GHOST βρίσκεται σε sleep mode, Οταν το επίπεδο υγρασίας ξεπεράσει την προκαθορισμένη τιμή το σύστημα λειτουργεί μέχρι η υγρασία στο χώρο να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Περισσότερες μονάδες GHOST στον ίδιο χώρο μπορούν να διαχειριστούν κεντρικά από ένα σημείο με το νέο επίτοιχο LCD πάνελ. Αφορά τους τύπους ACTIVE και WIRELESS.


GHOST ACTIVE και WIRELESS

Στην έκδοση ACTIVE έως και 16 συνδεδεμένες μονάδες στoυς κύριους χώρους επικοινωνούν διαδοχικά στο ίδιο σύστημα σε λειτουργία master/slave, μέσω διαμόρφωσης εύχρηστων διακοπτών. Ενσωματωμένοι αισθητήρες υγρασίας και ημέρας/νύχτας επιτρέπουν αυτοματοποιημένη λειτουργία που ρυθμίζεται με το τηλεχειριστήριο με οθόνη LCD.

Στην έκδοση WIRELESS οι μονάδες GHOST επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα χωρίς καλωδιακή σύνδεση.

 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δείτε το video εγκατάστασης

 

 

papachristou.com

67

1957-2024
ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Λεοντίου 9Α - (Λεωφ.Συγγρού 111)
    11745 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.κέντρο: 210 9227780
    Fax: 210 9226907
E-mail: info@papachristou.com.gr